Yapay zekâ (YZ), 1950’lerde Alan Turing’in “Makineler düşünebilir mi?” sorusuyla başladı ve 1956’daki Dartmouth Konferansı ile bir akademik alan haline geldi. 1960’lar ve 70’lerde uzman sistemlere odaklanıldı, ancak donanım yetersizlikleri nedeniyle “YZ Kışı” yaşandı. 1980’lerde yapay sinir ağlarıyla yeniden canlandı; 2000’lerden sonra ise veri ve işlem gücü artışı sayesinde derin öğrenme gibi modern YZ teknolojileri gelişti.
Benzer Yazılar

Yapay Zeka Nedir ?
Yapay zekâ (YZ), insan zekasını taklit ederek veri işleme, öğrenme ve problem çözme yetenekleri geliştiren algoritmalar bütünüdür. Özellikle büyük veri ve yüksek işlem gücüyle desteklenen

Yapay Zekanın Çalışma Prensibi
Temel çalışma prensibi, verilerden öğrenerek kararlar alıp tahminlerde bulunmaktır. Bu süreçte YZ, verileri analiz ederek belirli bir görev için en iyi sonucu üretebilecek algoritmalar geliştirir.

YZ ile İnsan Benzerlikleri/Farklılıkları
Yapay zekâ (YZ) ve insan zekâsı, öğrenme ve problem çözme yeteneklerinde benzerlik gösterir; ancak YZ, sezgi ve duygulardan yoksundur. İnsan zekâsı yaratıcı ve adaptif iken,
Bizimle İletişime Geçin
Aklınıza gelebilecek her türlü soruyu yanıtlamaktan ve hangi hizmetlerimizin ihtiyaçlarınıza en uygun olduğunu belirlemenize yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.